Reis verhaal Vietnam 1

03 Mei

6 uur op  leuk vandaag naar Vietnam, na een vlucht van 3 en half uur daar zijn we dan, alles gaat heel soepel bagage paspoort en visum controle boven verwachting, onderweg in het busje doet het ons wel een beetje aan Thailand denken.  Maar dan het old quarter je kan het niet uitleggen wat gaaf zeg,  beetje rondgelopen en verdwaald . We konden ons hotel niet meer terug vinden maar de mensen zijn zeer behulpzaam en vriendelijk al willen ze je natuurlijk ook allemaal iets verkopen, Cyclo rondrit gemaakt  Aad en ik voorop  en een oud opaatje  fieten in de hitten 40gr, 8 euro voor een uur fietsen een lekker restaurantje gezocht bakkie koffie gedronken terug naar het hotel want reizen  is heel  vermoeiend.  Queen hotel VIP room nou dan wil je de standaard rooms niet zien!!

 04 Mei

“GOOD MORNING VIETNAM”  HANOI 

Ontbijt  op de kamer gekregen ze zijn de ontbijtruimte aan het renoveren of zo iets!! Vroeg op pad een groote markt bezocht van alles te koop vooral voor de groothandel  en vooral veel  troep, stoffen kleding schoenen en de levende  haven !! vis en vlees schildpadden en kikkers verser dan vers,naar het West Lake geweest maar het is zo heet, en we hebben vannacht zo slecht geslapen. terug in een Cyclo en bij ons op de hoek een lekker bakkie gedaan Vietnameese koffie is echt lekker . Nog een ander meer bezocht met een Tempel erin erg leuk verder vandaag nog naar Ho Chi Minh mausoleum en het oorlogsmuseum was leuk om de wisseling van de wacht te zien op het plein. Nu even een tukkie doen zijn we vanavond weer nieuw ,van een meisje een adresje gekregen om lekker  vietnamees te eten ben benieuwd.

Nou dat eten was inderdaad erg lekker, terug met de taxi en nog even een bakkie doen   het is vrijdagavond scooter avond honderden scooters reiden rondjes zien en gezien worden!!  Op een plein zijn gezinnen met kinderen wat een vermaak, ze spreken ons aan en willen graag engels met ons praten  Holland kennen ze wel van het voetbal?? 

HALON BAY: 

5 Mei  Naar:  Halong Bay, na een lange rit met het busje schepen we in leuk hoor  vriendelijke bemanning.  Aardige gids schattig hutje we varen een uurtje en dan lunchen heerlijk seafood,ons gezelschap is ook  leuk en gevarieerd na nog een stuk varen, de grotten bezocht en toen op een mooi strandje even gezwommen om af te koelen de omgeving is niet te omschrijven  zo mooi  je weet gewoon niet waar je kijken moet ,lekker dineren nog even nakletsen schoolduits nog even opgepoetst, en dan de kooi in morgen worden we om 7 uur aan het ontbijt verwacht.

6 Mei  Vroeg op ontbijten en dan een roeitocht adembenemend mooi we varen terug nog een afscheids lunch en dan uitschepen,  afscheid nemen van onze medepasagiers en terug in de bus voor nog 1 nachtje Hanoi

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer