Mekong Delta

16 Mei, 

Vandaag naar de Mekong Delta we gaan met een groot gezelschap diverse natunaliteiten richting Mekong Delta eerst 3 uur in een bus, je ziet het steets armoediger worden, overstappen op een boot en een stuk over de Mekong gevaren toen weer overgestapt op een heel klein smal roeibootje door de mangrove bossen gevaren (bloedheet) een beetje wiebelig maar hier doen ze er alles mee. Nog even een tussen stop gemaakt bij diverse bedrijfjes waar van alleswordt gemaakt o.a zout uit zee water, gepofte rijst die wij kennen als rijstwafels, snoepjes en de verschillene soorten dranken: wijn van rijst, banaan, ananas  en niet te vergeten de "overheerlijke" slangen wijn alles wordt gegeten en anders kan er altijd nog wel een drankje van gemaakt worden "toch"  Toen weer een stuk gevaren naar een locale markt waar ook weer van alles wordt verkocht een overvloed aan fruit, vis en voor het eerst bakken vol water slangen, ook visser verkopen hun handel aan de marktlui zo zagen we dat een net gevangen waterslang zwanger was en van de jongen werden ontdaan. Niets toeristisch maar echt voor de locale handel dus wij waren ook voor de locale een beziens waardigheid. De mensen zijn in deze streek zeer vriendelijk roepen en zwaaien en soms maken ze ook foto's van ons! Het is een prachtig gebied met een overvloed aan groenten en fruit rijst en vis, dus de mensen hebben geen honger maar zijn wel heel arm om zes uur aangekomen in ons hotel mooie kamer voor de bad kamer lekker met z'n tweee in bad en vroeg naar bed. 

17 mei,

Weer vroeg op om 06.00 worden we met de boot naar de floating market gebracht wat is dit leuk heel erg druk en er is van alles te zien er wordt van alles verhandeld, boten vol fruit, groentes en kleine bootje met Omaatje die noedelsoep verkopen alles vaart kris kras door elkaar. Terug naar het hotel en ontbijten dan het busje in voor een rit van 3 uurover een erg slechte weg met veel hobbels en kuilen naar de ferry dan nog eens 3 uur op de (snelle) boot en daar zijn we dan op ons Bounty Eiland "Phu Quoc" taxi naar het hotel huisje in de tuin ziet er erg leuk uit dit is een leuek manier om de vakantie af te sluiten.

" Carolientje" vandaag jaartje ouder gevierd met een lekkere cocktail.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer